Adresa noastră

Strada Ceahlău nr. 12, Predeal, județul Brașov

Pensiune de 4 stele în Predeal

Map Icon

English Română
  • Rezervare rapidă
  • 0747 318 475
  • office@casadelsolpredeal.ro

Pârtii de schi în Predeal

5 decembrie 2014

Una dintre cele mai apreciate stațiuni din România, oferă iubitorilor sporturilor de iarna un peisaj de vis. Stațiunea este situata în partea superioară a Văii Prahovei, fiind înconjurată de Munții Bucegi, Munții Postăvaru și Munții Piatra Mare.

Climat subalpin cu temperatura medie in luna ianuarie de -5°C si o medie a stratului de zapada de 50 cm. Zapada este prezenta din decembrie pana in martie.

Acces: Se poate ajunge cu trenul pe ruta de cale ferata Bucuresti – Oradea, sau cu mașina pe drumul national DN 1 avand de parcurs 25 km de la Brasov sau 147 km de la Bucuresti.

În staţiunea Predeal existã un numãr de opt pârtii de schi, cu grade diferite de dificultate. Pentru turistii care doresc sã înveţe acest minunat sport de iarnã, existã un numãr foarte mare de instructori de schi alpin autorizaţi. Aceştia au experienţã de ani de zile în domeniu, mulţi dintre ei fãcând schi alpin de performanţã şi obţinând rezultate excepţionale de-a lungul anilor. In apropierea partiilor de ski exista centre de inchiriat echipament.

La Predeal existã un telescaun care urcã din apropierea cabanei Clãbucet Plecare pânã sus pe vârful crestei muntelui Clãbucetul Taurului, de unde aveţi posibilitatea de a coboâ pe pârtiile Clãbucet, Clãbucet Variantã, Cocoşul şi Subteleferic.

La baza pârtiei Clãbucet existã deasemenea un sistem de teleschi ce urcã pânã la începutul pârtiei în partea de sus, dar şi un sistem de baby-schi care transportã schiorii doar pe secţiunea uşoarã a pârtiei Clãbucet, pânã doar puţin mai sus de aceasta.

Pârtia Clăbucet – grad de dificultate: mediu, lungime: 2100m, diferenta de nivel: 390m, inclinare: 20°, este dotata cu transport cablu.

Pârtia Cocoșul – grad de dificultate: mediu, lungimea: 2250m, diferenta de nivel: 394m, inclinare: 18°.

Pârtia Subteleferic – grad de dificultate: dificil, lungimea: 1200m, diferenta de nivel: 350m, inclinare 31°, este dotata cu transport cablu.

Pârtia Clăbucet Sosire – grad de dificultate: usor, lungimea: 800m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 20°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala si iluminat nocturn.

Pârtia Clabucet Variantă – grad de dificultate: usor, lungimea: 790m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 20°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala.

Pârtia Clăbucet Școală – grad de dificultate: foarte usor, lungimea: 200m, diferenta de nivel: 30m, inclinare 15°, este dotata cu transport cablu, instalatie cu zapada artificiala si instalatie nocturna.

Pârtia Pârâul Rece – grad de dificultate: mediu, lungimea: 520m, diferenta de nivel: 160m, inclinare 21°, este dotată cu transport cablu.

Share this:

  • Facebook
  • Twitter